facebook

Карантин триватиме до 2022 року: вчені попередили про новий спалах коронавірусу

Вчені прогнозують, що зимовий спалах коронавірусу буде важчим



Карантин, а саме соціального дистанціювання, доведеться дотримуватися до 2022 року для того, щоб сезонні спалахи коронавірусу COVID-19 не перевантажували системи охорони здоров’я.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це пише УНІАН з посиланням Newsweek.

Про те, що карантин треба продовжити до 2022 року говорять дослідники з Гарвардського університету.

Вчені Медичної школи Т. Х. Чана в Гарвардському університеті проаналізували сценарії, при яких збільшення кількості хворих на COVID-19 може розбити можливості лікарень і відділень інтенсивної терапії в США. Аналіз також враховував різні умови, такі як поява короткострокового (на один рік) або довгострокового імунітету у заражених людей. І як це вплине на майбутні спалаху хвороби.

Вчені прогнозують, що зимовий спалах, який “ймовірно почнеться” після весняного, буде “найважчим”.

Він потенційно може перевантажити медичну систему. Тому медики можуть позбутися можливості належним чином лікувати інфікованих пацієнтів нової хвилі. Дослідники також відзначили, що пандемія COVID-19 завдала великої економічної шкоди як для США, так і для всього світу.

Вони наполягають, що висновки, опубліковані в журналі Science, не просувають якусь конкретну політику, але розглядають доступність альтернативних виборів з метою не допустити появи “катастрофічного тягаря для системи охорони здоров’я”.

“За відсутності іншого втручання, ключовою оцінкою успіху соціального дистанціювання стало те, чи були критичні можливості системи охорони здоров’я придушені. Щоб уникнути цього, соціальне дистанціювання доведеться продовжити або запроваджувати з перервами до 2022 року”, – йдеться в аналізі Гарвардської школи охорони здоров’я.

“Ми прогнозуємо, що майбутній рецидив спалаху SARS-CoV-2 в зимовий час, вірогідно, почнеться після першої важкої пандемічної хвилі. Додаткові заходи втручання включно з розширенням можливостей медичного догляду й ефективної терапії посилять успіх періодичного дистанціювання й пришвидшать набуття колективного імунітету. Навіть у випадку очевидного знищення, нагляд за SARS-CoV-2 потрібно зберегти, оскільки спалах зараження буде можливим до 2024 року”, – йдеться в звіті.

Читайте також:  Міська влада знову виявилася не готовою до негоди. Через морози в Івано-Франківську паралізовано рух громадського транспорту

Вчені вказують на те, що досвід Китаю, Італії і США демонструє, що COVID-19 може вивести з ладу системи охорони здоров’я навіть тих країн, у яких вистачає ресурсів.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 15 квітня зафіксовано вже 3 тисячі 764 випадки COVID-19: 108 осіб померли від коронавірусу, 143 пацієнта одужали.

При цьому медики попереджають, що коронавірус у деяких пацієнтів може протікати безсимптомно. За їх словами, є п’ять ознак, які повинні насторожити людину.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.