facebook

Почався великодній обмін полоненими “всіх на всіх”

Вранці 16 квітня почався черговий обмін полоненими за форматом “всіх на всіх” між Україною та Росією. Усі звільнені українці, що повернулися додому, пройдуть обов’язкову двотижневу обсервацію.
Україна повертає 19 своїх громадян, які перебували в неволі на тимчасово окупованих територіях.


Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова раніше заявляла, що дехто з українських полонених, яких утримували в російських в’язницях, має симптоми коронавірусу. Зокрема, мовиться про можливе інфікування COVID-19 у московській в’язниці “Лефортово”.

Що відомо про Великодній обмін полоненими
Проросійські бойовики на Донбасі 2 квітня запропонували українській владі списки утримуваних ними людей, яких вони готові відпустити у межах обміну. Обидва списки – окремо від луганських і донецьких бойовиків – разом включають лише 19 людей.
8 квітня Тристороння контрактна група провела відеоконференцію, під час якої сторони досягнули принципових домовленостей щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб, а також дати – не пізніше Великодня, тобто 19 квітня.
У списках, які підготували для великоднього обміну полоненими, не включені кримчани.​
Зверніть увагу! Про новий обмін полоненими раніше домовлялися під час нормандської зустрічі у грудні 2019 року. Тоді Україна і Росія вирішили, що до наступної зустрічі обміняють полонених за форматом “усіх на всіх”.

 

Читайте також:  З Білорусі в Україну втік журналіст, якого засудили до чотирьох років

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.