facebook

Спрощену систему перепусток на Донбас запустять наступного тижня

Наступного тижня СБУ обіцяє запустити спрощену систему перепусток для населення.

1638641


Новий порядок перетину лінії зіткнення громадянами буде введений в дію вже наступного тижня, заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

“Ми розробили разом з громадськими організаціями “Донбас SOS” та іншими і наступного тижня запускаємо разом з ними і під їхнім контролем спрощену систему для перетину лінії зіткнення вже для громадян”, – заявив він в ефірі “Шустер Live” у п’ятницю ввечері.

Також, за його словами, буде введена і нова система пропуску вантажів і товарів через лінію дотику.

“СБУ прийняло рішення, і воно підтримано президентом: далі виключно фіскальна служба регулюватиме питання допуску та недопуску вантажів і товарів, плюс прикордонники з’являються на лінії зіткнення”, – сказав він.

Раніше прем’єр Арсеній Яценюк запропонував парламенту на законодавчому рівні врегулювати пропускний режим на Донбасі.

“Я не хотів би зараз розкривати деталі – який передбачає наведення порядку на так званій лінії зіткнення. І це будуть з одного боку жорсткі, з іншого боку абсолютно прозорі методи контролю на лінії зіткнення. Наступного тижня відповідний законопроект буде”, – заявив прем’єр.

Як повідомляв Кореспондент.net, пропускний режим із зоною АТО українська сторона ввела ще 12 січня, але через непідготовленість системи його впровадження перенесли на 21 січня. Перепустку можна отримати в координаційних групах, які створені при управліннях МВС в населених пунктах Старобільськ, Маріуполь, Дебальцеве і Велика Новосілка.

У цих містах оформляють документи як для виїзду із зони АТО, так і для в’їзду на підконтрольну сепаратистам територію. Для їхнього отримання обов’язкова особиста присутність людини, яка перетинатиме блокпост.

Читайте також:  Загиблих і поранених у зоні АТО немає, під Авдіївкою знищили 10 бойовиків

Шукайте деталі в групі Facebook