facebook

Як не заразитися коронавірусом від хворого: Комаровський приголомшив відповіддю

Доктор Комаровський розповів, як при контакті з інфікованим можна примудритися не захворіти

Коронавірус в Україні інфікував вже майже 4 тисячі осіб. Відомий український педіатр доктор Комаровський розповів, як можна контактувати з хворим Covid-19 і при цьому не захворіти. За словами медика, засоби захисту мають значення (маска, дистанція, нетесный контакт), але також дуже важливий і так званий місцевий імунітет у людей, які перебувають у контакті із зараженою людиною. Про це експерт повідомив на своєму останньому відео, опублікованому на YouTube.

“Величезна кількість людей тісно контактує з людиною, у якої є всі симптоми коронавіруса, але не захворіє. Є таке поняття, як місцевий імунітет. Це захисні властивості слизових оболонок. На поверхні носа, носоглотки, гортані, бронхів виділяється слиз, в якому містяться секреторні імуноглобуліни”, – розповів Комаровський.

За словами медика, саме імуноглобуліни можуть нейтралізувати віруси безпосередньо там, де вони намагаються проникнути в організм.

“Якщо слиз рідка, в ній фактори місцевого імунітету – імуноглобуліни – активні. Якщо ж слизові оболонки пересихають, місцевий імунітет відключається”, – резюмував лікар.

Також доктор рекомендує багато пити води і зволожувати приміщення, якщо ви живете в одній квартирі з інфікованим.

Читайте також:  Вчені створили жуйку, яка зупиняє передачу COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.