facebook

МВФ кредитуватиме Україну навіть за дефолту

Погашення суверенного боргу має важливе значення для успіху програми.

1638625




Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що МВФ буде кредитувати Україну навіть у разі оголошення їй неможливості обслуговування боргових зобов’язань. Про це йдеться в заяві Лагард фінансовому співтовариству 12 червня 2015 року, передає прес-служба МВФ.

За її словами, погашення суверенного боргу має важливе значення для успіху програми. Однак, оскільки в Україні недостатньо ресурсів для їхнього погашення у встановлений термін, МВФ допускає, що, якщо Україна і кредитори не досягнуть угоди про реструктуризацію боргів, фонд зможе кредитувати Україну відповідно до політики кредитування простроченої заборгованості.

“У випадку, якщо врегулювання шляхом переговорів з приватними кредиторами не буде досягнуто, і країна вирішить, що вона не може обслуговувати свої боргові зобов’язання, фонд може кредитувати Україну відповідно до його політики кредитування простроченої заборгованості”, – сказала Лагард.

“Українська влада повністю усвідомлює великі завдання на майбутнє, в тому числі значні макроекономічні ризики, що випливають з невирішених конфліктів на сході, і знову підтвердила свою тверду рішучість щодо подолання соціально-економічних диспропорцій, які тягнуть Україну назад у минуле, і поглиблення структурних реформ в цілях досягнення надійного і сталого зростання. Я вважаю, що їхня програма вимагає підтримки міжнародного співтовариства, в тому числі приватного сектора, що є необхідною умовою для успіху цієї програми”, – зазначила Лагард.

Як раніше повідомлялося, рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалить рішення про виділення Києву другого кредитного траншу за програмою EFF відразу ж, як тільки українська влада виконає низку попередніх умов за програмою реформ.

Зазначимо, раніше в МВФ повідомляли, що будуть кредитувати Україну тільки після реструктуризації боргу.

Читайте також:  «Якого … ви сюди приїхали?»: українка шокована поведінкою наших біженців в Італії

Як повідомляв Кореспондент.net, кредитори заявили, що готові до переговорів щодо боргів України, але бачать перешкоди в категоричності міністерства фінансів, очолюваного Наталією Яресько.

Шукайте деталі в групі Facebook