facebook

В Україні збільшать субсидії на комуналку

У квітні громадянам проведуть перерахунок розміру субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за березень у зв’язку зі збільшенням на період карантину на 50% соціальних нормативів користування енергоресурсами.



Про це на запит УНІАН повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

“У квітні 2020 року відбудеться перерахунок розміру виплаченої громадянам житлової субсидії за березень 2020 року у зв’язку з тимчасовим збільшенням на період карантину на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом для приготування їжі й підігріву води, холодною та гарячою водою, водовідведенням”, – йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що рішення було прийнято у зв’язку з вимушеним постійним перебуванням українців у будинку і збільшенням споживання відповідних послуг.

Як повідомлялося, наприкінці березня Кабінет міністрів на період дії карантину збільшив на 50% соціальні нормативи користування електроенергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі та підігріву води.

Реалізація рішення потребуватиме додатково 1,1 млрд грн.

У березні 2020 року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в Україні отримали близько 3,347 млн громадян, а середній її розмір становив 1 тис. грн, що в 1,5 раза менше, ніж у березні минулого року.

Читайте також:  Коли відкриють дитячі садочки та школи в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.