facebook

Лікарні Івано-Франківська не приймають пацієнтів із коронавірусом – переповнення

В Івано-Франківській області зареєстровано 556 випадків зараження людей коронавірусною інфекцією. 27 людей вже одужал.



Про це пише місцевий сайт Версії.

В області є найвище число летальних випадків – 37.

Станом на 09:00 год 21 квітня в Івано-Франківській ОТГ 121 підтверджений результат COVID-19. 14 людей, в яких підтверджено захворювання ПЛР-тестом, померло.

Такі дані оприлюднили медики під час оперативної наради міського голови.

“В п’ятницю ми попросили призупинити госпіталізацію в наші заклади, бо вони реально переповнені. Також велика кількість лікарів і медичних сестер є хворими”, – пояснила Марія Бойко, начальниця управління охорони здоров’я.

Поки що пацієнтів госпіталізують в Інфекційну лікарню та районні заклади довкола міста Івано-Франківська. Тому, що 35-40% людей, які звертаються в центральну міську клінічну лікарню, або першу міську клінічну лікарню – з районів.

В реанімаціях міських закладів у важких станах перебувають 15 людей. На ШВЛ нема жодного пацієнта, однак, на кисневому забезпеченні зараз знаходиться 48 пацієнтів.

“Киснева терапія дає позитивні результати, бо ці пацієнти з меншою ймовірністю потрапляють в реанімацію”, – пояснила чиновниця.

Лікування одного пацієнта на день обходиться від 300 до 6500 гривень, в залежності від важкості стану. Окрім того, від сьогодні в місті починають тестувати власною системою ПЛР-тестів. Це дозволить збільшити кількість виявлення позитивних результатів.

Читайте також:  Комаровський назвав найпоширеніший симптом COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.