facebook

Центральною частиною Івано-Франківська, ймовірно, уже не їздитимуть автомобілі

Наступного тижня на громадське обговорення буде внесено проект рішення, який передбачатиме припинення транзитного руху автомобілів центральною частиною міста – від перехрестя Галицької-Бельведерської і до перехресть Грушевського-Вагилевича, Грушевського-Курбаса і Грушевського-Мельничука.

edem-na-bukovel!-otdykh-po-doroge-ivano-frankovsk-tsentr


— Це буде так-звана друга паркувальна зона з терміналами і шлагбаумами на в’їзді і паркоматами і шлагбаумами на виїзді. Перша паркувальна зона — це існуюча пішохідна зона біля Ратуші. Єдине, заїзд і виїзд з цієї зони буде з вулиці Шпитальної. Аналогічно, там також будуть в’їзний термінал і виїзний паркомат, — повідомив начальник департаменту ЖКГ Івано-Франківської міськради Михайло Смушак у соцмережі.

Тарифи на паркування в другій паркувальній зоні будуть знижені і становитимуть 1,5 грн. за в’їзд і по 1 грн. за кожну годину. Якщо автомобіль стоятиме 4 години і більше, тариф за кожну годину після 4-ї становитиме всього 50 коп. З 24 години і до 6-ї ранку центр міста буде повністю відкритий. Будуть також денні і місячні абонементи. Місячний абонемент коштуватиме 99 грн., а денний – 10 грн, біля Ратуші паркуватися буде втричі дорожче.

На думку Михайла Смушака, завдяки цьому рішенню буде забезпечено привабливість міста і створено комфортні умови для пішоходів та велосипедистів, в рази зменшено загазованість повітря, створено додаткові місця для паркування автомобілів та забезпечено 100% облік коштів.

Таким чином ініціатори проекту хочуть, щоб “до нас їхали туристи, щоб місто розвивалося, щоб Івано-Франківськ і справді був найкомфортнішим для проживання”.

Читайте також:  НА ПРИКАРПАТТІ МАЙЖЕ 45 ТИСЯЧ ДІТЕЙ ОТРИМАЛИ ВАКЦИНУ ВІД ПОЛІОМІЄЛІТУ

Шукайте деталі в групі Facebook