facebook

Україна не фашистська держава – Ходаковський

За словами другої людини в ДНР, сепаратисти воюють у першу чергу з націоналістичною ідіологією.

1638857




Сепаратисти на Донбасі не сприймають Україну як ворога і борються в першу чергу з націоналістичною ідеологією. Про це в інтерв’ю виданню Газета.Ru розповів командир бригади “Схід”, секретар “ради безпеки” ДНР Олександр Ходаковський.

“Ми прекрасно усвідомлюємо те, що Україна – не фашистська держава. Але ми бачимо зародження тенденцій, які можуть стати згубними для українського суспільства”, – пояснив він.

За словами Ходаковського, на самому початку протестних процесів у Донецьку відкрилися безліч вербувальних пунктів націоналістів.

“До нашого величезного здивування, російськомовні пацани з Донбасу, діти шахтарів вербувалися, їхали до Києва і поверталися представниками “Правого сектора”. Ця масовість викликала у нас дуже серйозні побоювання”, – пояснив він.

Після цього, за словами Ходаковського, керівництво ДНР було “змушене прийняти репресивні заходи”, щоб не допустити розвитку цієї тенденції.

“Ми не сприймаємо Україну як нашого ворога, з яким будемо боротися до переможного, це абсолютно неправда, клішований підхід. Наш основний ворог – це націоналістична ідеологія”, – підсумував він.

Він також вважає, що, можливо, війна закінчиться, “коли воюючі сторони втомляться, впадуть на п’яту точку, розслабляться і скажуть: “Досить, більше не можемо”. Але поки всі можуть воювати, вони будуть воювати, хоча ми і не бачимо величезного бажання з боку українських військ продовжувати війну”.

Ходаковський розповів, що сепаратисти в минулому році обговорювали з Росією договір про розміщення тут військових баз. “Нам здавалося це дуже вдалою, інтелігентною ідеєю”, – зазначив він. Але, за його словами, РФ відмовилася, оскільки це означало б визнання ДНР.

На питання про готовність сепаратистів піти в наступ до адміністративних кордонів областей у разі, якщо перемир’я зірветься, Ходаковський сказав: “Я б сказав, мінімум до адміністративних кордонів”.

Читайте також:  Лікарі з ока жінки дістали 12-сантиметрового черв'яка

Зазначимо, “радбез” у ДНР створили в листопаді минулого року і його главою призначили комбата батальйону “Схід” Олександра Ходаковського.

Шукайте деталі в групі Facebook