facebook

Таки дочекались: на виплату «карантинної тисячі» пенсіонерам виділили 9,9 млрд

Пенсійний фонд України скерував 9,9 мільярда гривень на виплату одноразової грошової допомоги пенсіонерам у розмірі 1 000 гривень.
Про це йдеться на сторінці фонду у фейсбуці.



«23 квітня Пенсійний фонд України спрямував на виплату одноразової грошової допомоги 9,9 мільярда гривень», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що 6,4 мільйона пенсіонерів, які отримують пенсії на рахунки у банках, одноразову допомогу буде зараховано на рахунки не пізніше як 24 квітня.

Окрім того, 3,5 мільйонам пенсіонерів, котрі отримують пенсії через пошту, листоноші мають доставити одноразову допомогу додому впродовж 5 календарних днів з дня надходження коштів.

У разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги в зазначені 5 днів, її мають виплатити не пізніше 25 червня поточного року, щоб кожен з пенсіонерів, які мають право на таку виплату, отримав належні кошти, наголошують у ПФУ.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Марина Лазебна ще у березні повідомила, що з 1 квітня людям похилого віку, розмір пенсій яких становить менше 5 тисяч гривень, соціальним пенсіонерам та особам з інвалідністю буде виплачена одноразова грошова допомога в розмірі 1 тисячі гривень. Також, що важливо, з травня заплановано провести індексацію усіх пенсій.

«Пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень буде зараховано автоматично, а тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша», – зазначало 14 квітня Мінсоцполітики, проте люди похилого віку її до свят так і не побачили.

Читайте також:  Тим, хто втомився від війни (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.