facebook

МОЗ дозволило ринкам відновити роботу: озвучені умови

Кабмін на найближчому засіданні розгляне питання про відновлення роботи продовольчих ринків.

Таку постанову з “чітким алгоритмом санітарного контролю” вже підготувало МОЗ, повідомив увечері 27 квітня в Facebook глава відомства Максим Степанов. Міністр уточнив, що мова йде поки що про більш, ніж 280 ринків.

“Це серйозний крок до послаблення карантину. Тому закликаю дотримуватися всіх профілактичних вимог функціонування ринків. Щоб наші спільні зусилля щодо недопущення поширення вірусу не були марними”, – написав Степанов.

Так, у МОЗ вказали на необхідність використання захисних засобів покупцями і продавцями, збереження дистанції за принципом “1 покупець на 10 кв м”, обов’язкова щоденна дезінфекція території ринку, наявність антисептиків біля входів і виходів та інші моменти.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що вже підписав цю постанову і вона вступить в силу вже в середу, 29 квітня.

“Буде здійснюватися щоденний контроль Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Щодня буде надаватися дозвіл на роботу наступного дня.

Якщо ринок порушить правила – наступного разу він зможе відкритись та здійснювати свою діяльність тільки через тиждень”, – розповів він.

Читайте також:  У Львові вчителька початкових класів зацькувала учня, бо він “ригає”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.