facebook

Проти мера Івано-Франківська відкрили другу кримінальну справу – за ринки

Друге кримінальне провадження проти Марцінківа відкрили за дозвіл працювати місцевим ринкам



На брифінгу міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що отримав повідомлення від поліції про відкриття щодо нього другого кримінального провадження.

Про це повідомляє місцеве видання «Курс».

Нагадаємо, Руслан Марцінків в якості свідка мав дати пояснення слідчим в міському відділенні ГУ Національної поліції у кримінальному провадженні за фактом заклику до примусового переміщення людей в Івано-Франківську (ст. 161 ККУ).

Допит перенесли на 1 травня, повідомив мер.

Марцінків також пояснив, що друге кримінальне провадження відкрили за дозвіл працювати місцевим ринкам.

«Сьогодні взнав, що стосовно мене в поліції відкрито ще одне кримінальне провадження щодо начебто мого дозволу працювати ринкам перед Великодніми святами. Нагадаю, це було після заяви головного санітарного лікаря України пана Ляшка про те, що буде рекомендовано закрити продовольчі ринки. Відповідно підприємці прийшли. І я відстоював права підприємців, що вони можуть працювати, бо офіційного документа не було. Тому для мене дуже дивне таке відкриття провадження», – розповів мер.

Як повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області, кримінальне провадження було порушене Івано-Франківським міським відділком поліції за ст. 325 ч.1 ККУ – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Кримінальне провадження відкрите за фактом роботи ринків.

«На даний час триває досудове розслідування, встановлюються обставини справи, перевіряються дії мера Франківська», – повідомили в пресслужбі.

Так само перевіряють правомірність дій торговців та адміністрації ринку.

Нагадаємо, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив вивезти з міста у Закарпатську область людей ромської національності. Однак правоохоронці «не повністю впоралися з цим завданням» і мер наполіг на тому, щоб вони завершили почате.

Читайте також:  ДАБІ виявила в Івано-Франківську чергове незаконне будівництво (фото).

22 квітня через висловлювання мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа про примусове виселення ромів відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем’єр-міністром відповідного сценарію.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.