facebook

В Кабміні розповіли, як українці зможуть потрапити на роботу до Європи

Влада розглядатиме окремо кожен запит з Європи щодо українських заробітчан. Однак в Кабміні нагадали, що повернутися до Європи так просто, як це можна було зробити раніше – неможливо через обмеження в цих країнах.



Про це йдеться 28 квітня в повідомленні на Урядовому потралі.

За словами заступниці міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлії Свириденко, Угорщина, Польща, Румунія, Словаччина, Австрія, Нідерланди та Швейцарія заборонили в’їзд для іноземців, тому українцям неможливо потрапити на заробітки так просто, як це було раніше.

“Саме тому через міжнародні карантинні обмеження та закриті кордони деякі українці не мають можливості їхати на заробітки до сусідніх країн. Нам всім необхідно перечекати цей непростий час вдома та не наражати на небезпеку себе та оточуючих”, – зазначила Свириденко.

Водночас в уряді прокоментували бажання країн Європи, попри закритті кордони прийняти українських робітників. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевняє, що поки організовувати чартери не на часі через пандемію коронавірусу, але влада готова розглядати кожен з таких запитів окремо.

Влада приймаючої сторони в обличчі роботодавця має забезпечити належні умови проживання, праці, медичного обслуговування.

“Дійсно, звернення є. Але Уряд України керується, насамперед, міркуванням безпеки і здоров’я наших громадян. В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо, коли ця подорож здійснюється літаком”, – зазначив він.

Читайте також:  Вечірні притрафунки: масова аварія на Надрічній у Франківську

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.