facebook

Українки в Італії зібрали 30 тисяч гривень для українських медиків. ФОТО

Волинянки, які проживають в Італії, зібрали та передали кошти на закупівлю засобів захисту від пандемії коронавірусу для медиків Нововолинська.

Про це повідомили в групі у Фейсбук, пише Княжий Град.

Дописувачка Алла Литвинюк висловила слова вдячності українкам, які працюють в Італії у місті Пйомбіно, які відгукнулися на її попередній пост. У ньому вона нарікала на допомогу мерії костюмами,”які абсолютно не придатні для захисту від коронавірусу працівникам Нововолинського відділення екстреної медичної допомоги”.

За словами Алли Литвинчук, українки в Італії зібрали та перерахували 30 тисяч гривень. За ці кошти вдалося замовити 70 якісних одноразових захисних комбінезонів фірми SPICARD, та 1000 одноразових медичних масок.

Волинянки не захотіли, щоб їхні прізвища писали у публікації у Фейбук.



Відомо тільки, що це жительки Нововолинська Яна, Валентина та Вікторія, а також жіночка з селища Благодатне. З її допомогою 10 захисних костюмів та 50 масок передали через головного лікаря ПМСД медикам амбулаторії смт Благодатне.

“Я була розчулена до сліз тим дзвінком і допомогою з Італії. Дівчата, які самі знаходяться в пеклі епідемії, відчуваючи розуміючи і на власних очах переживаючи всю небезпеку коронавірусу, першими підтримали працівників Нововолинського відділення ЕМД.

Вони були вкрай вражені “турботою” місцевої влади.

Читайте також:  В Україні підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом: всього хворі 5 осіб

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.