facebook

У Вроцлаві збили українця на велосипеді: лікарі виписали з шпиталя з важкими травмами. Батьки не можуть приїхати (ОНОВЛЕНО)

У Вроцлаві українець, який їхав на роботу велосипедом, потрапив у ДТП. Інцидент трапився в районі Білан Вроцлавських. З численними травмами він потрапив у військовий шпиталь ім. Вайгла, де його прооперували.



У середу, 22 квітня, 26-річний Владислав їхав на роботу велосипедом. Його збив автомобіль, говорить Ірина Юрчак, адміністратор групи Українці у Вроцлаві, яка опублікувала інформацію про українця. Він має страхування у Польщі, зараз вже має юриста, який займеться питаннями відшкодування компенсації для нього. Сьогодні його мають виписати з лікарні, і привезти з лікарні в кімнату, яку він знімає.

У Польщі він перебуває один. Батьки знаходяться в Україні, і не мають можливості приїхати до сина через обмеження в’їзду іноземців до країни у зв’язку з коронавірусом. Через стан здоров’я – роздроблені кістки тазу, поламані ребра і т.д, він не може самостійно пересуватися.

«Лежати йому потрібно близько 3 місяців, працювати не зможе ще близько 6 місяців», — пише Ірина. Найголовніша проблема зараз – знайти йому опікунку. Владислав скаржиться на стан здоров’я. Буквально 6 днів тому його оперували, а сьогодні вже виписують з лікарні.

Прес-секретар військового клінічного шпиталю ім. Вайгла Мажена Касперська говорить, що у випадку, якщо лікар прийняв таке рішення, значить на його думку пацієнту краще було б вдома, ніж у лікарні. Тим більше, під час пандемії коронавірусу перебування у шпиталі пов’язане з додатковим ризиком. Через обмеження відвідування у шпиталі у зв’язку з COVID-2019 контакт з адміністрацією ускладнений.

Додатково ми звернулися до поліції та прокуратури, але на момент підготовки статті інформації про події, які розгорталися 22 квітня ще не має.

Ми слідкуємо за розвитком подій.

Читайте також:  «Твої діти, курво, гірші за сміття», - шокуюча атака поляка на українку у Кракові

Владислав знімає квартиру зі знайомими на вул. Вроцлавська, Білани Вроцлавська. Потребує опіки, харчування, памперси для дорослих розмір М (інформація, щодо розміру уточнюється). Він може знаходитися тільки у лежачому положенні. Кістки тазу поламані і сидіти йому заборонено, повідомила Ірина Юрчак.

Незрозуміла ситуація з ліками, так як при виписці він не отримав рецепт. Лікарі також не виписали знеболюючі препарати. На даний момент це питання вирішене власними силами.

Нагадаємо, рік тому у Вроцлаві таксист збив українця на велосипеді. Зараз триває судовий розгляд справи. Водія, якому загрожує довічне ув’язнення, звільнил з поліцейського арешту.

Фото: ілюстраційне, bikeandme.com.ua

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.