facebook

Краще сядьте: стали відомі нові зарплати заробітчан в Європі

Українців в Італії цінують, але платять мало
Після закінчення карантину в Україні і, відповідно, в Європі, більшість трудових мігрантів, які повернулися на батьківщину через пандемію COVID-19, знову спробують знайти собі роботу за кордоном. При цьому некваліфіковані фахівці, зрозуміло, підшукують країну, шанси заробити в якій найбільш високі. До числа таких країн, судячи з розповідей “заробітчан” в соцмережах, аж ніяк не відноситься Італія, в якій оплата праці далеко не така висока, як можна припустити.



Зарплати українських “заробітчан” в Італії можна порівняти – а іноді і менше – з зарплатами, які отримують трудові мігранти в Польщі. Зокрема, мова йде про жінок, які наймаються хатніми робітницями в італійські сім’ї: вони можуть розраховувати на зарплату приблизно в 800 євро, повідомляє РБК.

Видання посилається на дискусію, що розгорілася в Facebook в одному з “заробітчанських” спільнот. Зокрема, одна з жінок повідомила, що після карантину розраховує поїхати в Італію, де сподівається заробляти 1200 євро на місяць. Їй заперечили, відповівши, що на перших порах домробітниця зможе отримувати тільки 600, в кращому випадку – 800 євро. Працювати при цьому, як правило, доводиться без вихідних, а роботодавці не прагнуть укладати контрактів з співробітниками і досить часто ставляться до них зневажливо.

Варто відзначити, що в Італії зараз працює близько мільйона українців, з яких лише близько 200 тисяч працевлаштовані легально.

Читайте також:  На День захисника України виплатять разову допомогу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.