facebook

Прем’єр натякнув, що карантин продовжать і після 22 травня

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що карантинні обмеження, введені в Україні через епідемію коронавірусу, будуть продовжені ще раз, після 22 травня.



“Кабмін поки що на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але скоріш за все, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено і надалі з наступними етапами послаблення, якщо це дозволятиме зробити ситуація в країні”, – сказав прем’єр в інтерв’ю Українському радіо.

“Ми взяли за основу розрахунки декількох наукових установ, в тому числі Академії наук, декількох наукових інститутів і бачимо, що протягом 18 днів станом на вчора в Україні спостерігалася стабільна ситуація щодо зростання кількості захворілих. Тобто їхня кількість коливалася від 300 до 550. Є певний відсоток такої стабільності. Можна говорити, що ми були на етапі зростання, але цей етап був дуже помірний і зараз ми знаходимося на піку захворюваності або так званому плато, коли кількість захворілих щодня не змінюється. Відповідно, за розрахунками пік завершиться в районі 8-9 травня, якщо не буде порушень карантинного режиму. Тобто це фактично початок завершення епідемії для України в медичних термінах. І це означає, що з 11 числа ми можемо піти на перший етап послаблення карантинних обмежень”, – зазначив Шмигаль.

Проте, за словами прем’єра, “ми не відмовляємося від карантину. Вчора Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила режим пандемії і всесвітнього карантину ще на два місяці”.

Додамо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжив дію карантину в Україні до 22 травня. Це було вже третє продовження.

Читайте також:  Українців знову закриють по домівках на карантин? Розкрито плани Кабміну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.