facebook

У Гошівському монастирі на Прикарпатті відбувся І Міжнародний фестиваль

14 червня у свято Пресвятої Євхаристії в Гошівському монастирі відбувся Перший Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва “Дзвони Ясної Гори єднають усіх“. У виконанні дзвонарів лунали класичні й народні твори.

Гошівський карильйон встановлений на дзвінниці Гошівського монастиря



(греко-католицького монастиря Чину св. Василія Великого в селі Гошеві Долинського району Івано-Франківської області в якому знаходиться Гошівська чудотворна ікона Божої Матері, яку в 2009 р. благословив Папа Римський Бенедикт XVI).

Гошівський карильйон – це другий карильйон в Україні. Сьогодні він складається з 52 дзвонів, на яких можна виконати церковні мелодії чи твори класичної музики. Карильйоном може керувати як людина (для цього він обладнаний спеціальною клавіатурою), так і комп’ютер. Тому місцеві жителі інколи називають цей карильйон “електронними дзвонами“. Дзвони для цього карильйону відливали у Бельгії на пожертви приватних осіб. Їх імена викарбувані на дзвонах.

Довідка: Карильйо́н (іноді зустрічаються також написання карельйон, карійон тощо, від французького carillon букв. «дзвоніння в усі дзвони») – ударний музичний інструмент, що складається з набору точно налагоджених дзвонів з механічним керуванням.

Також карильйоном називають музичну п’єсу, що імітує передзвін.

Джерела:

http://1tv.com.ua/

http://uk.wikipedia.org/wiki/Карильйон

Читайте також:  М'ясна сукня Леді Гаги перетворилася на в'ялену яловичину

Шукайте деталі в групі Facebook