facebook

“Це суїцид”: українці у розпачі викидають власну продукцію тоннами, поки у магазинах – захмарні ціни

На Тернопільщині фермери, які недавно взялися вирощувати городину, – у розпачі, адже через карантин доводиться все викидати.

Люди бідкаються: заходиш у супермаркет — полиці заповнені польською й італійською зелениною, капустою з Албанії і Узбекистану, огірками з Туреччини, а в українських фермерів пропадають тонни редиски, огірків, капусти, зелені. Ціни на імпортні овочі — космічні. Пучок закордонної зеленини вартує близько 40 гривень. У той же час наші селяни готові за копійки віддати свою продукцію, та нема куди. В Україні відбувається справжній економічний суїцид на державному рівні.

Підприємець-овочівник Василь Мандзюк із Заліщицького району каже: майже половина редиски пропала, а кілька тонн віддав задарма.

Люди зараз усе викидають тоннами, поки у магазинах – ціни захмарні.

 

“Тяжко, бо нема де збувати вирощене, — зітхає пані Світлана. — У магазини привозять все з-за кордону, а ми збираємо замовлення через телефон, інтернет і в масках підвозимо людям під браму. Переживаємо і за себе, і за людей. Чималі витрати на доставку, багато зусиль, а ще боїшся, щоб не оштрафували… Але ж гріх викинути урожай! До того ж, люди хочуть домашніх овочів, а не магазинних, «нашпиговані» хімією. Усі ми з нетерпінням чекаємо відкриття ринків, щоб спокійно вийти зі своєю тепличною продукцією”.



Село Городок Заліщицького району називають «огірковим селом». Майже кожен господар там має на своєму городі теплиці, в яких вирощує ранні овочі. Ті, у кого є власний транспорт, як правило, везуть урожай на гуртові ринки, інші — здають перекупникам, що приїжджають до села, за нижчою ціною. Так було в попередні роки, а нинішній карантин призвів до безпорадності. У декого так і пропав перший збір, бо не було де продати.

Читайте також:  Хто покинув шоу "Холостяк", а хто змагатиметься у фіналі (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.