facebook

Як виїхати у Європу в обхід карантину: заробітчани розповіли, як вони масово тікають з України

Українські заробітчани попри карантин змушені виїжджати на заробітки у країни Євросоюзу.

Про це пише Вголос.

Так, за словами українців, є кілька шляхів покинути Україну. Через карантинні обмеження дорога стала у 2-3 рази дорожчою, ніж це було раніше. Проте людей це не стримує.

Манівцями за сотні євро: як українці їдуть в Європу

Українська заробітчанка з Вінниці Вікторія розповіла про те, що для того щоб дістатися до Фінляндії їй довелося витратити 300 євро.

“Я добиралася до Фінляндії через Білорусь. Заїхала в Мінськ, а далі літаком до Гельсінкі. Дорога обійшлася в 300 євро. Тоді як прямий рейс коштував удвічі дешевше. Скрізь на кордонах контролювали температуру і перевіряли наявність масок. Інші українці, які теж прибули на збір полуниці, розповідають, що в’їжджали через польський кордон”



, – підкреслила вона.

Легковиками через кордон: нова схема виїзду українців у Польщу

У той же час українці наймають приватних перевізників або користуються мікроавтобусами, які знаходять через соціальні мережі.

Заради цього організували навіть спеціальну схему: щоб потрапити до Польщі українців везуть зі Львова до польського кордону, там пасажирів пересаджують на легковий автомобіль, на якому проходять митний контроль. А потім знову в автобус.

“В польській групі знайшов автобус, який провезе через польський кордон за 430 злотих (2 768 грн). Але нелегалів ніхто не бере. По біометриці заїхати теж складно. Потрібна віза і запрошення від роботодавців. Я працював у Німеччині на будівництві по польській візі. Зараз планую туди ж повернутися. За 2 місяці карантину гроші скінчилися. Звичайно, що раніше міг заїхати до Варшави за 600 гривень, а зараз дорога стала дорожче, зате за 2 тижні після карантину буду мати роботу”, – уточнив будівельник Сергій зі Львова.

Читайте також:  В Україні з "червоної" зони можуть вийти три області: Степанов розповів деталі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.