facebook

Кесарів по-Енергодарськи: породілля померла, тіло дитини шукають досі

Півтора місяці боротьби за життя 34-річної мешканки Енергодара не увінчалися успіхом. Однак, навіть поховати маму разом з померлою дитиною не вдалося.



Про моторошну історію, яка трапилася з молодою сім’єю в Енергодарі, стало відомо з соцмереж.

Як повідомляється в популярному пабліку «підслухати в Енергодарі» трагічний випадок з вагітною дівчиною стався в березні-квітні 2020 року. Розповідь ведеться від імені чоловіка, тепер вдівця загиблої дружини і батька померлої дитини.

10 березня вагітна з терміном 7,5 місяців 34-річна дівчина в якої відійшли води потрапила в пологовий будинок Енергодара.  Двоє лікарів, прізвища яких вказуються, провели хірургічне втручання (кесарів), в результаті якого дитина опинилася мертвонародженою, а у породіллі відмовили нирки. Далі дівчину у важкому стані перевели у відділення реанімації та підключили до апарату штучного дихання. Однак, ситуація погіршилася.

Як стверджується, жінці було пробито легеню, про що лікарі промовчали. Лікарям надходили настійні вимоги «щось зробити», проте вони відмахувалися і пили тільки каву. У підсумку на наступний день жінку таки перевезли в Запорізьку обласну клінічну лікарню. Як зазначає чоловік загиблої дівчини, за добу гемоглобін у його дружини впав зі 120 до 60 г / л, що може говорити про велику крововтрату, яку ймовірно приховали в лікарі  Енергодару.

Після проведеної КТ було підтверджено  пробиту легеню, в якій було виявлено повітря. Далі була проведена операція і встановлений дренаж, паралельно консиліумом лікарів була разроблена програма лікування нирок – підключені антибіотики, гемодіаліз. Стан залишалося важким. Через 3 дні, 14 березня, аналіз крові показав сепсис. Лікування останнього ускладнилося через проблеми з нирками.
43 дня сім’я і запорізькі лікарі боролися за життя дівчини. Але переживши безліч операцій на внутрішніх органах, 23 квітня жінка померла. Вже на наступний день її поховали в Енергодарі. Разом з нею хотіли поховати і мертвонародженого малюка, проте, в морзі Енергодара тіла дитини не виявилося. Розтин тіла проводився в Запоріжжі, після чого його забрали представникі Енергодара, проте в журналі записів інформації про надходження тіла в місцевому морзі немає.

Читайте також:  На Прикарпатті авто наїхало на велосипед. 4-річна дитина в лікарні

Зараз за фактом смерті жінки і пропажі тіла дитини правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Видавець і батько загиблої дитини просить допомоги в максимальному розголосу, щоб справа була доведена до суду, а винні в трагедії понесли засулуженого покарання. І щоб в майбутньому таких випадків не повторювалося.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.