facebook

США мають намір скерувати до Східної Європи важке озброєння

Йдеться про можливе розміщення танків, бойових машин піхоти та іншої військової техніки в країнах Балтії та Східної Європи.

1638896




Вашингтон має намір скерувати до країн Балтії та Східної Європи важке озброєння, пише New York Times. Там технікою планується забезпечити розташований країнах-членах НАТО американський військовий контингент.

Йдеться про можливе розміщення танків, бойових машин піхоти та іншої військової техніки в країнах Балтії та Східної Європи. Про це виданню повідомили обізнані джерела в керівництві США і країн-партнерів НАТО.

Влада США планує забезпечити важким озброєнням американський військовий контингент, розташований в країнах-членах НАТО, які раніше перебували під впливом СРСР.

За даними співрозмовників NYT, відповідна пропозиція зараз обговорюється в правлячих колах США. Мета Пентагону – “стримування можливої ​​агресії Росії в Європі”, зазначає газета.

Росія пригрозила США нарощуванням ядерного озброєння

Рішення має отримати підтримку міністра оборони США Ештона Картера і Білого дому. Якщо рішення буде прийнято, воно стане найзначнішим військовим кроком США з часів “холодної війни”, зазначає автор матеріалу.
За матеріалами: РБК

Читайте також:  Порошенко: Не буде нового уряду — не буде 1 млрд від США

Шукайте деталі в групі Facebook