facebook

На вулицях Івано-Франківська псевдоволонтерів стало трохи менше

indexрир


Відколи представники громадських організацій міста взялися за перевірку діяльності “волонтерів”, відповідно і так званих благодійних фондів, сумнівних осіб, що збирали гроші на вулицях Івано-Франківська, стало значно менше.

У лютому члени “Самооборони” перевірили документи і виявили незаконну діяльність трьох “благодійних фондів”. Як розповіли в організації, виявили чоловіка, який щодня приїжджав зі Львова і на перехресті центральних вулиць збирав до двох тисяч гривень за день. З сусідньої області на заробітки приїжджали представники ще однієї організації, які, як з’ясувалося, збирали кошти зовсім не для потреб хворої дитини, а для особистих цілей. “Вони їдуть сюди зі Львова і інших сусідніх областей, адже там їм уже не вірять, – розповідає координатор “Самооборони” Юрій Лоп’янецький. – Ми продовжимо перевіряти такі організації, доки з вулиць міста не зникнуть всі шахраї, які збирають гроші на “благодійність”.

Варто зауважити, після таких рейдів хлопців і дівчат із протягнутою рукою і прозорою скринькою для пожертв з благородними закликами про допомогу стало значно менше. Хоча необхідність перевіряти осіб, які збирають кошти, й досі залишається актуальною. Через деякий час після відносного затишшя “волонтери” знову вийдуть під егідою нового фонду збирати гроші на особисті потреби недобросовісних людей.

Читайте також:  Під час марафону рибалок у Козовій не спіймали жодного коропа (Фото)

Шукайте деталі в групі Facebook