facebook

З довідками та у масках: як у Франківську запрацював громадський транспорт (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12 травня в Івано-Франківську у режимі спецперевезень відновив роботу громадський транспорт, який зупинили в місті ще 19 березня.

Відновили роботу основні автобусні марштури – усі “Електроавтотрансу” та приватних перевізників, такі як 22, 28 та інші і тролейбуси. Людей перевозять з 6:30 до 10 і з 16 до 21 години.

Мають право на користування автобусами лише деякі категорії пасажирів, вони мають показати на вході у автобус довідки з місця роботи або посвідчення. Це, зокрема, працівники закладів, які забезпечують охорону здоров’я, продовольче забезпечення, урядування та надання найважливіших державних послуг, енергозабезпечення, водозабезпечення, зв’язок та комунікації, фінансові та банківські послуги, функціонування інфраструктури транспортного забезпечення, сфери оборони, правопорядку та цивільного захисту, об’єктів критичної інфраструктури, донори крові та працівників виробництв, які мають безперервний цикл роботи. Проїзд платний для усіх, окрім медиків.

Фотокореспондент “Галки” вранці перевірив роботу громадського транспорту. На зупинках людей фактично не було. Не переповнені й автобуси. Усі пасажири та водії у масках (останні ще й у рукавичках). До слова, керманичі не прискіпливі у перевірці документів пасажирів.

На щотижневій оперативній нараді в мерії 12 травня розповіли, що наразі транспорт справляється з потоками пасажирів, скупчень людей немає, інформує “Галка”.



“Ми випустили 26 тролейбусів, 31 автобус, також на всіх ключових зупинках працюють наші працівники. Наразі транспорт справляється з потоками, поки що скупчень народу не було. Проте були одиночні випадки, коли люди хотіли їхати без довідок, ще був випадок з пенсіонером, який хотів їхати «бо йому треба»”, – розповів директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк.

Почав їздити транспорт і у приміських селах.

“В середньому в автобусах курсувало 5-7 людей, містяни ще звикають до того, що транспорт їздить. По селах Колодіївка та Підпечари, Хриплин теж почали їздити автобуси”,- розповів начальник управління транспорту і зв’язку Івано-Франківської міськради Андрій Гіглюк.

Читайте також:  В Україні змінюють правила пільгового проїзду: що потрібно знати

Поступово почне працювати і електронна система контролю перевезень Dozor, додав Гіглюк.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.