facebook

Послаблення карантину: франківські поліклініки й жіночі консультації починають прийом пацієнтів (відео)

Вже минуло два місяці від початку введення карантину. З 11 травня дозволили певні послаблення. Однак, всіх закликають носити маски, рукавички, дотримуватися особистої гігієни і не порушувати соціальну дистанцію.



Відтак у Івано-Франківську дещо послабили режим роботи поліклінік. Відтепер дозволений прийом пацієнтів, однак за попереднім записом, а для госпіталізації потрібен ПЛР-тест.

“Зважаючи на таке послаблення, всі наші поліклінічні заклади й жіночі консультації починають працювати в послабленому карантинному режимі. Через запис на прийом не тільки гарячкових хворих, але з обов’язковим дотриманням соціальної відстані, дистанції в коридорах закладів. Тобто, починається вхід в планову роботу”, – розповіла начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.

Прийом пацієнтів проводитиметься виключно за наявності маски, рукавичок. Міністром охорони здоров’я було анонсовано те, що при потребі надання планової медичної допомоги, наприклад онкологічним хворим, хворим з хронічними захворюваннями, які потребують стаціонарного лікування – можна проходити планову госпіталізацію, але тільки за результатів ПЛР-тесту.

“Таким чином домовилися, що пацієнти можуть прийти в поліклініку чи стаціонар, де буде забрано матеріал на ПЛР-тест, як буде результат обстеження – тоді пацієнт може бути госпіталізований. Переважно це стосується онкологічних стаціонарів та закладів, де є пацієнти з важкими хронічними серцевими захворюваннями. Поки що є такий складний механізм, але він був анонсований і ми будемо пробувати його здійснювати”, – додала Марія Бойко.

Стоматологічна допомога в повному обсязі буде надаватися з 22 травня на даний момент проводяться різні підготовчі роботи для того, щоб забезпечити безпеку стоматологів та пацієнтів, пишуть Версії.

 

Читайте також:  Режим "м'яких кроків" затягнеться: Аваков розповів, як Україна виходитиме з карантину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.