facebook

Доводив до самогубства: у Польщі жорстко покарають 24-річного заробітчанина з України

Чоловік надсилав дітям завдання, пов’язанні із завданням каліцтв, а останнім етапом гри мало б стати самогубство. 



У польському місті Познань затримали 24-річного українця, який через Мережу пропонував дітям приєднатися до суїцидальної

“Синій кит” в новому обличчі”: У Черкасах брат підпалив сестру заради небезпечного челенджу
гри “Синій кит”.

Співробітники Департаменту боротьби з кіберзлочинністю підозрюють, що чоловік закликав неповнолітніх до каліцтв та самогубства. Про це повідомляє TVP3.

Зазначається, що порушник шукав російськомовних підлітків через мережу “Вконтакте”, й тим, хто погоджувався приєднатися до гри, надсилав завдання.

“Спочатку це були, здавалося б, нешкідливі дії, накшталт надсилання зображення кита. Однак щоразу завдання ставали все більш небезпечними, – йдеться у повідомленні. – Наприклад, чоловік наказував дітям дивитися психоделічні фільми, чи надсилати світлини, на яких учасники гри сидять на підвіконні у хмарочосі”.

За даними видання, наступні завдання були пов’язанні із завданням каліцтв, а останнім етапом гри мало б стати самогубство.

Зазначається, що дві дівчини, одна з яких проживала неподалік Познані, а інша – у Нижній Сілезії, взяли участь у “грі”. В однієї з них – українського походження – виявили “чимало ознак каліцтва”.

Українцеві закидають підбурювання неповнолітніх до завдання собі шкоди, а також до скоєння самогубства. Поліція та прокуратура подали заяву про тимчасовий арешт підозрюваного.

Нагадаємо, що “групи смерті” – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їхні адміністратори дають учасникам груп травматичні “завдання” – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою “гри” є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про “групи смерті” на кшталт спільнот “Синий кит”, “Тихий дом”, “Разбуди меня в 4:20” заговорили ще у травні 2017 року в Росії.

Читайте також:  "Ситуація критична": у Польщі можуть запровадити комендантську годину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.