facebook

Скільки повинен тривати секс та, як це впливає на чоловіків

Передчасне сім’явиверження згідно МКБ 10 (міжнародний класифікатор хвороб) належать до сексуальних дисфункцій, характеризується неможливістю чоловіка контролювати сім’явиверження. Також ще цей стан називають передчасною еякуляцією.



У міжнародному товаристві сексуальної медицини домовилися, що нормальна тривалість статевого акту становить не менше 3 хвилин, пише 24 канал.

Чому виникає передчасна еякуляція

За однією з теорій передчасна еякуляція (ПЕ) – це еволюційна адаптація. Річ у тім, що в дикій природі немає часу на насолоду, а секс необхідний в першу чергу для розмноження.

Так ось чим довше триває статевий акт у самця, тим вище ймовірність що інший самець чи хижак відволічуть його від цього процесу. Якщо ж злягання відбувається швидко, то самець встигає еякулювати, передаючи свій генетичний матеріал.

Таким чином еволюція підкріплювала скорочення статевого акту до часу, який дає і розмноження і виживання.

Але передчасна еякуляція призводить до негативних переживань у чоловіків через те, що сім’явиверження починається раніше, ніж очікувалося. І разом з цим закінчується секс. Несподіваний фінал запускає аналіз своїх здібностей, з’ясування причин і бажання скоріше з цим розібратися.

Термін передчасна еякуляція виключно чоловічий. Хоча формально він пов’язаний з еякуляцією, але насправді йдеться про передчасний оргазм, після якого настає рефрактерний період і продовження статевого акту (за допомогою статевого члена) на якийсь період неможливо.

Причини передчасної еякуляції ділять на 3 групи: невротичні, дизонтогенетичні й органічні. Останні зустрічаються вкрай рідко (особливості розвитку нервової системи).

Що ще призводить до передчасної еякуляції

Відсутність мастурбації;

Нерегулярний секс;

Стрес.

Як побороти передчасну еякуляцію

Лікування залежить від причини виникнення проблеми. Якщо причиною є еректильна дисфункція або простатит, то треба пролікувати спочатку ці захворювання, як правило після повноцінного лікування все приходить в норму.

Читайте також:  Пара знімала секс-відео біля аеропорту на очах у приголомшених глядачів (ФОТО 18+)

Іноді ефективними виявляються крему з лідокаїном та іншими анестетиками або спеціальні презервативи. При короткій вуздечці статевого члена доцільно її подовжити.

Крім стандартного медичного лікування є ще і психосексуальний методи терапії:

Метод “старт-стоп” полягає в стимуляції статевого члена партнеркою, до моменту близького до еякуляції. Потім вона припиняє стимуляцію, до того моменту, як позив до еякуляції пройде. Потім знову, і так три рази після чого можна перейти до оргазму.

Метод “стиснення” по суті те ж саме, просто при наближенні еякуляції партнер здавлює голівку до того моменту поки позив до еякуляції не припиниться. Теж виконується три рази.

Дуже незамінна буває допомогу сексолога, психолога. Існують і медичні препарати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.