facebook

Gazeta Wyborcza: Росія бореться з коронавірусом за допомогою магії

Російські чиновники ходять з амулетами від вірусів, а в країні “професійні” відьми почали продавати різні ритуали проти COVID-19



Багато депутатів Держдуми РФ тепер приходять на засідання з прикріпленими до піджаків значками у формі білого хреста. Як пояснив з трибуни голова нижньої палати російського парламенту В’ячеслав Володін, цей символ повинен стримувати й відганяти коронавірус.

Про це пише Gazeta Wyborcza, нагадуючи, що з таким “інструментом особистого захисту” в сесійній залі з’явився, наприклад, голова парламентського комітету з питань бюджету Андрій Макаров. Йому і його колегам справді є чого боятися. Адже щонайменше п’ятеро російських депутатів захворіли на COVID-19 і потрапили в лікарню. Але амулет з білим хрестом доступний не лише для депутатів. Він не дорогий, Його можна купити за 950 рублів (приблизно 13 доларів США).

Ними активно користувався вічний прес-секретар володаря Кремля. Ще на початку квітня Дмитро Пєсков з’являвся поряд з Володимиром Путіним з дивним значком.

Як виявилося, це був не значок, а “блокувальник вірусів”, який захищає того, хто його носить. Видання пише, що Пєсков був найбільш обережний з російських чиновників і захищався від коронавірусу різними способами. Він був єдиним з оточення президента РФ, хто ходив у масці. Супроводжуючи Путіна під час візиту в московську лікарню, йому довелося самому документувати всі важливі епізоди боротьби з епідемією. Тому що “придворного” оператора не впустили.

Втім, сам Пєсков фотографії не робив. Свій дорогий телефон він дав медсестрі й показав, де натискати. Виконавши обов’язки фоторепортера, вона повинна була вислати фотографії контакту “Діма”, записаному в пам’яті телефона. Але після цього пристрій з суворо захищеними державними таємницями негайно знищили спецслужби. Але всі ці заходи не врятували Пєскова.

Читайте також:  Лікар назвав п'ять ознак, як дізнатися, що ви перехворіли на коронавірус

На початку минулого тижня стало відомо, що він заразився COVID-19. Тепер лікарі намагаються врятувати його від двосторонньої пневмонії. “Блокувальник вірусів” не допоміг і його дружині Тетяні Навці, яка теж заразилася.

На російському ринку багато “провірусних” амулетів. Крім того, професійні відьми пропонують різні ритуали і спеціальні заклинання для захисту від коронавірусу.

Gazeta Wyborcza пише, що російська церква теж зазнала повної поразки в протистоянні з вірусом. Хоча ієрархи РПЦ запевняли, що жоден вірус не може проникнути в святині. Й під час причастя ніхто точно не заразиться. Але тепер COVID-19 “косить” російське духовенство. Але коронавірус виявився також зручним у боротьбі з магією. Він допоміг, наприклад, владі зупинити шамана Олександр Губашева, який вже кілька разів вирушав у путь з Якутії в напрямку Москви, щоб вигнати “демона Путіна” з Кремля.

Коли нещодавно він спробував знову вирушити в похід “на Москву”, його затримали за порушення умов карантину й відмову здавати тест на коронавірус. Але карета швидкої допомоги в супроводі поліції відвезла його в психіатричну лікарню. Тим часом, епідемія коронавірусу в Росії розвивається у своєму звичному темпі. Впродовж останніх півтора тижня щоденно в країні реєструють приблизно 10 тисяч нових випадків зараження.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.