facebook

Франківця, який пив пиво на зупинці і не хотів вдягати маску, оштрафували на 17 000 гривень

Івано-Франківський міський суд вперше оштрафував на 17 000 грн особу, яка перебувала у громадському місці без маски. Раніше суд обмежувався усним зауваженням.



21 квітня інспектори патрульної поліції склали протокол за порушення правил карантину на франківця, який з товаришем курив і пив пиво в обід на автостанції №4 по вулиці Юності.

Патрульний поліцейський попросив чоловіка припинити адміністративне правопорушення – куріння у громадському місті – і надягнути маску. Однак той відмовлявся.

У рапорті патрульні вказали, що на зупинці громадського транспорту перебували двоє осіб з ознаками сп’яніння та пили пиво. Один із них перебував без маски та під час спілкування поводив себе нетактовно, курив сигарету на зупинці, на вимогу поліцейського припинити правопорушення відповів відмовою. Після неодноразового попередження особу було затримано та застосовано спеціальні засоби – «кайданки». Після чого для встановлення особи та складання відповідних протоколів чоловіка доставили у міський відділ поліції.

У суді франківець розповів, що з другом на зупинці громадського транспорту пили пиво і курили. Він був без захисної маски, оскільки вважає постанову Кабінету Міністрів України про встановлення карантинних обмежень незаконною та такою, що порушує його конституційні права.

Суддя Олеся Зеленко дійшла висновку, що до правопорушника слід застосувати адміністративне стягнення у видгляді штрафу.

Суд визнав франківця винним у порушенні правил карантину та наклав штраф у розмірі 17 000 грн.

Читайте також:  В Україні хочуть підвищити штрафи для водіїв – за що "світить" покарання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.