facebook

МЗС висловив протест проти перебування Медведєва в Криму

Перебування Медведєва в Криму – ігнорування Росією норм міжнародного права, заявили в МЗС України.

1639679




Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв’язку з перебуванням на території Автономної Республіки Крим прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, повідомляє прес-служба МЗС України.

“МЗС України висловлює протест у зв’язку з перебуванням на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим глави російського уряду Дмитра Медведєва”, – йдеться в повідомленні.

МЗС підкреслює, що “перебування Медведєва на території Автономної Республіки Крим є відвертою зневагою з боку російської влади державного суверенітету України, свідченням порушення з боку Російської Федерації статуту ООН, принципів і норм міжнародного права, свідомого ігнорування цією країною своїх міжнародних зобов’язань”.

У повідомленні також зазначається, що МЗС України вже неодноразово підкреслював неприпустимість неузгоджених з українською стороною перебувань російських високопосадовців на суверенній території України в її міжнародно-визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим.

“Вимоги щодо погодження візитів ґрунтуються на загальновизнаною міжнародною практикою, в основі якої – безумовна повага суверенітету інших держав”, – підкреслює МЗС України.

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв прибув до Ялти провести нараду з розвитку малого бізнесу на півострові.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  В МЗС розповіли про причину авaрії затoнyлого в Чорному морі судна та стан українців

Шукайте деталі в групі Facebook