facebook

Дитячі садки готуються до відкриття: в уряді назвали нові правила

Дитячі садки вийдуть з карантину вже 25 травня, якщо тому сприятиме епідеміологічна ситуація в конкретному регіоні. Таку заяву зробив Денис Шмигаль, уточнивши, що з 22 числа Україна перейде на адаптивний карантин.

Тепер уряд разом з місцевою владою буде приймати рішення щодо ослаблення (або посилення) карантину по конкретному регіону, пише РБК-Україна.




“З 25 числа уряд дозволить роботу дитячих садків, а також роботу метрополітену в тих місцях, де дозволить епідеміологічна ситуація. Тут вже будемо працювати з місцевою владою”
, – сказав Шмигаль в ефірі “Свободи слова” на ICTV.

При рішенні відкриття дитячих садків у тому чи іншому регіоні будуть враховуватися три показники: рівень захворюваності за останні сім днів, завантаженість лікарень з пацієнтами з COVID-19 (не більше 50%) і кількість проведених тестувань.

Відзначимо, що раніше звучала інформація, що дитсадки можуть бути доступними вибірково. Приміром, для дітей тих працівників, які беруть безпосередню участь у боротьбі з коронавірусом, приміром, медиків. В останній заяві Денис Шмигаль не уточнював, чи будуть такі обмеження.

Читайте також:  У Ляшка заявили, що Мосійчук в критичному стані

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.