facebook

Спливли моторошні деталі катастрофи літака МАУ в Ірані: на борту була паніка

У момент падіння літака МАУ, який збила іранська ППО в січні над Тегераном, на борту була паніка, і люди не сиділи у свої кріслах.

Про це в інтерв’ю “Главкому” розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, керівник комісії з розслідування авіакатастрофи в Ірані Олександр Рувін.

“Коли літак злітає, усі пасажири пристебнуті. Він піднявся на висоту 2 тис. м. Поки літак не підніметься на висоту 8 тис. метрів, оголошення про те, що потрібно пристебнутися, не вимикається. Тож усі мали бути пристебнуті. А ми побачили трупи загиблих, які лежали на землі, без крісел”, – пояснив свої висновки він.



“Щоб вам було зрозуміліше, скажу, що якби люди були пристебнуті, вони б із кріслами так і впали, як було з пасажирами рейсу MH17. А те, що ми побачили в Ірані, означає, що на літаку вже була паніка. Є підстави вважати, що горіло зсередини, і через отвори чорний дим виходив назовні”, – додав Рувін.

Також керівник комісії з розслідування трагедії зазначив, що на місці падіння лайнера було присутньо багато сторонніх людей. Йдеться про місцевих іранських жителів, які збирали металобрухт.

“Тобто деталі літака, що зроблені з титану, вони збирали на металобрухт. Була купка уламків, коли ми приїхали. Бульдозером на неї все скинули”, – згадує Рувін.

Читайте також:  На Донбасі прогримів вибух у багатоповерхівці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.