facebook

Маля з України залишилось в Іраку без мами через карантин

Ельвіра Ізмаїлова, молода лікарка з Харкова, відправила сина до батьків чоловіка в Ірак узимку на кілька тижнів. Зараз вона вже три місяці не може його забрати додому.

Її мати, що мешкає в Криму, захворіла, і потрібно було терміново їхати до неї. Україна запровадила карантин перед поверненням сина та чоловіка додому. В Іраку також діють суворі обмеження. Про це повідомляє BBC. Україна.

Ельвіра вже п’ять разів пробувала повернути дитину в Україну. Разом з іншими українцями вона просила неодноразово МЗС та Мінінфраструктури дозволити рейс з Багдада, який могла б організувати іракська авіакомпанія. Українці готові оплатити і переліт, і власну обсервацію.

Втім, досі українська сторона не давала дозвіл на приліт літака з Іраку з пасажирами на борту. Раніше президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обіцяли повернути “застряглих” українців додому.

З-поміж тих, кому терміново потрібно вилетіти в Україну, – вагітні жінки та ті, в кого в Україні лишилися літні батьки, що потребують догляду.

Читайте також:  Центри зайнятості на карантині: що робити безробітним, аби отримати допомогу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.