facebook

Режим “м’яких кроків” затягнеться: Аваков розповів, як Україна виходитиме з карантину

Українці будуть кілька місяців поступово виходити з карантину, принаймні, доти, поки не буде винайдена вакцина або якісні ліки.

Про це заявив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає пресслужба відомства. Він зазначив, що українці повинні бути обережними, поки карантин не завершиться.

“З 25 травня будуть подальші послаблення карантину. Ще послаблення будуть із 1 червня, але в цілому кілька місяців ми будемо жити в режимі “м’яких кроків”. Поки у нас не буде вакцини, не буде чіткого протоколу лікування, ми повинні бути дуже обережними”, – сказав Арсен Аваков.



Також він зазначив, що поступово відкриваються пункти пропуску на кордонах із ЄС – у Польщу, Угорщину, Словаччину, Румунію і Республіку Молдову. Однак зараз туди можуть їздити тільки володарі паспортів або посвідки на проживання в цих країнах.

“У нас двосторонні відносини з нашими партнерами і ми дивимося, які там правила і крок за кроком відкриваємо пункти пропуску. Але зараз їхати в Румунію чи Польщу може тільки той, хто має паспорт цієї країни або посвідку на проживання. Ми очікуємо, що цей режим зміниться десь у середині липня і ми зможемо відновитися в повному обсязі”, – зазначив Арсен Аваков.

Читайте також:  Україну поділять на чотири зони: в уряді анонсували три сценарії навчання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.