facebook

У київському готелі народжених для іноземців дітей стало ще більше: новий поворот у скандалі

Немовлят досі не можуть забрати батьки-іноземці через карантин

В Україні спалахнув гучний скандал у зв’язку із захистом прав народжених методом сурогатного материнства немовлят, які перебували в київському готелі “Венеція”. Близько 50 малюків не могли забрати батьки-іноземці через карантин і закриті кордони.

Всі діти з’явилися на світ у клініці “Біотех”. Керівництво медустанови опублікувало відео про немовлят, які “застрягли” в готелі. Після цього ситуація набула широкого розголосу, і омбудсмен Людмила Денисова звернулася до поліції, МОЗ і Мінсоцполітики з вимогою терміново відреагувати.

Пізніше власник клініки сурогатного материнства Альберт Точиловський зізнався, що відеоролик якраз і знімали для того, щоб в умовах карантину в Україні іноземцям дозволили потрапити в країну і забрати дітей. Він заявив, що після розголосу багато країн передали ноти українському МЗС, щоб відомство могло втрутитися і посприяти розв’язанню питання.

Як стало відомо зараз, насправді за тиждень немовлят, народжених українками для громадян інших держав, стало ще більше.

Так, в київському готелі містяться вже 70 малюків, і їх досі не можуть віддати іноземцям – законним батькам.

Як розповіла уповноважена ВРУ з прав людини Денисова у своєму Facebook, дітей змогли забрати лише кілька пар, а решта чекають на дозвіл на виїзд з України.

Омбудсмен уточнила, що громадянам Іспанії та Китаю оформили всі необхідні документи і тепер сім’ї чекають дозволу виїхати з України.

Денисова зазначила, що батьки всіх 70 дітей є громадянами Китаю, Німеччини, Італії, Франції, Болгарії, Румунії та США.

Як пише ТСН із посиланням на директора репродуктивної клініки, за минулий тиждень народилося ще 20 дітей від сурогатних матерів. Тобто станом на 21 травня в Україні вже понад 70 немовлят чекають своїх іноземних батьків.

Також з’явилися кадри зустрічі біологічних батьків зі своїми новонародженими дітьми.

Читайте також:  Сніговий армагеддон накриє Україну: що потрібно знати і до чого готуватися

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.