facebook

ЗМІ США довели, що російські військові воюють на Донбасі

Авторитетне американське видання VICE News провело детальне розслідування щодо присутності російських військових в Україні



im578x383-384766281

“Оскільки війна на Донбасі триває, а президент Росії Володимир Путін продовжує заперечувати будь-яку присутність російської армії на території України, видання вирішило провести власне розслідування”, – повідомляє VICE News

В нещодавньому повідомленні Атлантичної ради, яка використовувала відкриті джерела інформації та соцмережі і довела присутність кадрових російських військових та перетин ними українсько-російського кордону.

Журналіст VICE News використав ту ж методологію, що й Атлантична рада, і простежив за допомогою соцмереж та геотегів на фотографіях за пересуванням військовослужбовця російської армії Бато Дамбаєва (Улан-Уде, Бурятія) зі сходу України до Сибіру.

На світлинах, які кореспондент видання знайшов у соцмережі “ВКонтакте”, видно, що Дамбаєв – військовий російської армії. У його профілі можна знайти фото, де він у військовій формі в своєму рідному місті. Пізніше у його альбомах почали з’являтися фото біля українських кордонів, а у лютому 2015 року – у Вуглегірську поблизу Дебальцевого.

Журналіст зробив фото, на тому ж самому місці, де раніше фотографувався Дамбаєв.

Читайте також:  Банди терористів "ДНР" грабують місцевих і мародерствують, - "ІС"

Шукайте деталі в групі Facebook