facebook

Південь Росії засипало півметровим шаром снігу

Чимало населених пунктів залишилися без електропостачання.

Цими вихідними на півдні Росії пройшов сильний снігопад. Це незвичне для кінця травня природне явище зафіксували у Краснодарському краї та Республіці Адигея.

В окремих місцях шар снігу сягає до пів метра. Про це пише Lenta.ru. Чимало місцевих жителів залишилися без світла, бо під час негоди пообривало лінії електропередач.



Чимала частина снігу випала в ніч проти 23 травня в передгірських селах Хамишки, Гузеріпль і знаменитому плато Лагонаки. Місцеві жителі не пригадують подібних опадів наприкінці травня. Максимум, коли сніг випадав, – на початку травня. Про це пише “Поиск”.

На плато Лагонаки висота снігового покриву становила 45 сантиметрів, пише “КИ.News”. У Кавказькому заповіднику кажуть, що сніг наприкінці травня для північного і східного відділів – нетипове явище. Якщо на плато Лагонаки такі опади можуть випасти навіть у червні, то востаннє снігопад у Гузеріпль у цей період спостерігали 40 років тому – 18 травня 1980-го. Нині там усувають наслідки снігопаду.

Синоптики напередодні спрогнозували негоду в Краснодарському краї, передбачаючи дощі, потужні зливи, град і сніг. Справдився практично увесь прогноз.

Читайте також:  Росія будує військову базу за 20 км від кордону з Україною

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.