facebook

Кабмін хоче підняти ціну на електрику для населення: усі подробиці

Кабмін хоче підвищити ціну на електрику з 1 жовтня



Ціна на електрику в Україні може збільшитися вже з 1 жовтня. Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища планує, що з 1 жовтня 2020 року ціна за перші 100 кВт-годину зросте з 0,9 до 1,68 гривні. Таким чином в уряді хочуть скасувати пільгову ціну для населення і підвищити тариф більш ніж у півтора раза.

Цю інформацію підтверджує Міненергетики, яке представило презентацію меморандуму про скорочення “зеленого” тарифу. Чиновники вважають, що таке рішення дозволить державі заощадити 3,1 мільярда гривень.

При цьому тільки за календарний рік завдяки підвищенню ціни на електроенергію бюджет може додатково отримати 11,6 мільярда гривень. Від реструктуризації “зелених” тарифів: СЕС – 15%, ВАГА – 7,5% держава може отримати 6,6 мільярда гривень.

А від збільшення тарифу оператора системи передачі – 1,3 мільярда гривень за кожні 10 грн/МВтчас тарифу ОСП. В Міненергетики очікують, що загальний ефект зниження “зеленого” тарифу у порівнянні з 2019 роком складе 27,5%. Про це повідомляє БізнесЦензор.

За словами журналістів, з презентацією ознайомився президент України Володимир Зеленський, але він не став її затверджувати.

Нагадаємо, що ми писали про те, як помінялися ціни і тарифи з моменту обрання президентом Зеленського.

Раніше повідомлялося про те, що з 1 травня введено закон “Про житлово-комунальні послуги”, яким передбачено цілий ряд нововведень. При цьому за борги по “комуналці” почнуть нараховувати пеню і будуть відключати послуги, це не стосується електрики та газу.

Крім того, за борги по комунальним послугам нараховуватимуть пеню, а також можуть відключати послуги. Але це не стосується електрики та газу.

Читайте також:  На Ірину Білик відкрили кримінальну справу через концерт у Харкові

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.