facebook

Режисер Гри престолів розповів про найбільш провокаційну ню-сцену серіалу

Сцена покарання Серсеї Ланністер стала викликом для всієї знімальної групи культового телесеріалу.


Один з режисерів популярного серіалу “Гра престолів” Девід Нетер у своєму інтерв’ю Variety розкрив подробиці про одну з найбільш провокаційних сцен не тільки фінального епізоду, але і всього п’ятого сезону.

Мова йде про “стежку ганьби” Серсеї, роль якої виконує британська актриса Ліна Хіді. За сюжетом героїню обстригли, а потім змусили пробиратися роздягненою крізь розлючений натовп в столиці Семи королівств Королівської Гавані.

Таким чином, Серсея була покарана за висунуті їй звинувачення в гріхах від глави церкви – Третього Верховного Септона (High Sparrow).

За словами Нетер, ню-сцена виявилася однією з найскладніших для нього. Режисер намагався одночасно передати всю величність Королівської Гавані, яка створює контраст з брудом і приниженням героїні, а також озлобленістю натовпу навколо.

“По суті, ця сцена була символічною – вона стала відображенням усіх тих жахливих речей, які Серсея зробила в свою бутність королеви”, – резюмує Девід.

Варто відзначити, що сама Ліна Хіді очікує другу дитину, тому в сцені з стежкою ганьби брала участь її двійник. Голова Хіді була потім “змонтована” до тулуба, що в деяких стопкадрах вельми впадає в очі.

На відтворення однієї тільки цієї досить короткої щодо хронометражу всього епізоду сцени знімальна команда витратила більше 3 днів. Зйомки проходили в Дубровнику, Хорватія.

Читайте також:  Вкрадений в Парижі мурал Бенксі через півтора року знайшли в Італії

Шукайте деталі в групі Facebook