facebook

Івано-Франківська область вступає в третій етап виходу з карантину (відео)

При цьому залишаться певні обмежувальні заходи.

Наша область підлягає під критерії, визначені постановою Кабміну, для можливого впровадження послаблюючих заходів, пишуть Версії.

Про це повідомили в Івано-Франківській облдержадміністрації.

“Критерії стосуються рівня захворюваності на 100 тисяч населення. Середній показник за останні 7 днів на Прикарпатті склав 5.98 при затвердженому нормативі 12. Також по кількості ПЛР-тестування за останні 7 днів середній показник склав 18,33 при нормі 12. Третій показник – це завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом або підозрою на COVID-19. Наразі цей показник становить 38% при нормативі не більше 50%”, – відзначила перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка.

Наразі, карантин в Івано-Франківській області продовжено до 22 червня. Проте, з 1 червня дозволені ряд послаблень. Відтак, дозволяється робота закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес центрів, крім проведення групових занять з кількість не більше 10 осіб. Заборонено відвідувати дитячо-юнацькі спортивні школи та інші заклади фізичної культури дітям молодшим 15 років. Дозволено відвідування занять не більше 10 осіб в закладах освіти.

Також дозволяється перевезення пасажирів залізничним транспортом. В усіх видах внутрішнього сполучення приміському, регіональному та між регіонами. Міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом між регіонами, в яких послаблено протиепідемічні заходи.

“Також з 1 червня дозволено відвідування дошкільних навчальних закладів. Область вступає в третій етап виходу з карантину. При цьому залишаться певні обмежувальні заходи”, – підсумувала Марія Савка.

Читайте також:  Вчені спрогнозували загострення спалаху COVID-19 взимку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.