facebook

Підвищення пенсійного віку в Україні: Шмигаль пояснив, чого чекати

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом не вимагає від українського уряду проведення структурних реформ, зокрема, щодо підвищення пенсійного віку.
Про це він сказав в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера», додавши, що програма буде схвалена Радою директорів фонду найближчими днями.



«Вона не вимагає від нас і там немає умов щодо здійснення структурних реформ. Там прописані структурні дії, які Україна має виконувати з МВФ або без нього, тому що ми рухаємося в бік цивілізованого світу», — запевнив голова уряду.

За його словами, вказані в програмі умови «абсолютно збігаються» з напрямками реформ, які відбуваються в Україні зараз і будуть надалі, попри кризові явища

«Жодної мови про підвищення пенсійного віку не ведеться і не може вестися, крапка», — наголосив Шмигаль.

Крім цього, прем’єр пояснив, що перший транш від МВФ країна може отримати вже 6 червня. Програма передбачена на 18 місяців, кредит за програмою stand by у сумі 5 мільярдів доларів дається на п’ять років.

«Він дасть нам можливість рухатися спокійно в подоланні тих наслідків коронакризи, які вже є. Перший транш прописано на 1,9 мільярда доларів у червні місяці, 5−6 числа очікуємо, далі на осінь 1,6 мільярда і в наступному році — 1,5 мільярда доларів», — зазначив Шмигаль, додавши, що така програма співпраці з МВФ дасть Україні можливість отримати кредити також від інших міжнародних партнерів.

Читайте також:  В Україні викрили 11 інтернет-магазинів, які продавали товар, який не існує

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.