facebook

Потемніло в очах: в США жорстоко побили українську журналістку на “пекельних” протестах, відео

Під час масових протестів в США через вбивство поліцією афроамериканця Джорджа Флойда постраждала журналістка “Голосу Америки” Христина Шевченко.

Про це вона повідомила на своїй Facebook-сторінці, уточнивши, що встигла зняти нападника на відео.

Журналістка зазнала нападу під час зйомок акції протесту в американському місті Санта-Моніка. Невідомий афроамериканець спробував відібрати у неї камеру, поліції при цьому поряд не було.

“В очах потемніло від удару кулаком в тім’я. Я втратила свідомість на кілька секунд і впала”, – описала відбувалося Христина Шевченко.

Під час нападу на ногу журналістці впав штатив. Пізніше медики діагностували у неї перелом двох пальців на нозі і легку травму голови.

Напередодні акції протесту через убивство Джорджа Флойда тривали в Лос-Анджелесі, Філадельфії і Чикаго, а також в Нью-Йорку і Вашингтоні, де люди продовжували протестувати навіть після настання комендантської години. В американській столиці сотні людей біля Білого дому скандували: “До біса вашу комендантську годину” і “Ми не підемо”,

У рідному місті Джорджа Флойда Х’юстоні в мирній демонстрації взяли участь десятки тисяч людей, включаючи мера міста і родичів загиблого. Його похорон на місцевому кладовищі запланований на 9 червня.

За даними інформаційних агентств, в ході протестів загинули вже як мінімум 11 осіб, більшість з яких – афроамериканці. Трагічні випадки сталися в Чикаго, Детройті, Індіанаполісі, Омасі, Сент-Луїсі, Девенпорт, Окленді, Міннеаполісі і Луїсвіллі. Число поранених поки визначити неможливо, мова може йти про сотні чоловік.

Читайте також:  З глибоким сумом повідомляємо, що в Польщі після тяжкої хвороби не_стало українки Лілії Лукіянчук

Шукайте деталі в групі Facebook