facebook

Стартує заключна хвиля мобілізації

Наразі чергова хвиля часткової мобілізації є заключною.

1641123




В Україні з четверга, 18 червня, стартує шоста хвиля часткової мобілізації, наразі заключна.

Шоста хвиля мобілізації була запланована ще в кінці 2014 року, коли секретар Ради національної оборони України (РНБО) Олександр Турчинов оголосив, що в Україні в 2015 році буде проведено три хвилі мобілізації.

Перша хвиля мобілізації з 20 січня (в цілому четверта хвиля) тривалістю 90 днів, з квітня – друга хвиля, тривалістю 60 днів, а з червня – третя, тривалістю також 60 днів.

Імовірно, шоста хвиля мобілізації торкнеться 50 тисяч осіб.

“Кількісні та якісні показники, а також порядок проведення черг мобілізації є показниками мобілізаційного плану і є інформацією з обмеженим доступом”, – повідомляли в Генштабі.

Зазначається, що перелік основних спеціальностей, які цікавитимуть Збройні сили, також залишився тим самим: “Це розвідники, танкісти, артилеристи, зв’язківці, сапери, механіки-водії, водії”.

При цьому уникнути призову на строкову службу зможуть ті, хто не пройшов медкомісію або має право на відстрочку. Зокрема, відстрочка дається громадянам, які утримують самотужки непрацездатних родичів, у кого вагітна дружина, діти-інваліди або щонайменше дві дитини. Також відстрочка діє для студентів та аспірантів денної форми навчання, а також педагогів і медиків, які працюють в селах.

Як повідомляв Кореспондент.net, 12 червня президент Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію в липні-вересні.

Читайте також:  Українські війська в наступ не підуть, - Порошенко

Шукайте деталі в групі Facebook