facebook

“Згідно з новим законом”: Соціальні виплати різко зросли. Проте, не для всіх. Що варто знати

Верховна Рада прийняла закон про підвищення соціальних гарантій для окремих категорій населення України



Відповідне повідомлення з’явилося на офіційному сайті парламенту.

Згідно з новим законом, на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, розмір виплат збільшується з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів відповідно віку:

до 6 років – 4 447,5 грн;
від 6 до 18 років – 5545 грн.

Соціальна допомога на дітей з інвалідністю збільшується до 3,5 прожиткових мінімумів:

для дітей з інвалідністю до 6 років – 6 226,5 грн;
для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років – 7763 грн.

Також новий закон розширив список осіб, які мають право отримувати соціальну допомогу по догляду. Самотні люди старше 80 років, які потребують постійного стороннього догляду і одержують пенсію, отримають ще додатково 40% прожиткового мінімуму (655 грн) до раніше впровадженої програми доплат пенсіонерам (500 грн).

Також з 1 липня розмір виплат батькам на першу і кожну наступну новонароджену дитину становитиме 41 280 грн. Одноразова виплата – 10 320 грн, решту суми розподілять на 36 місяців.

Раніше повідомлялося, що в Україні планують ввести автоматичне призначення пенсії за віком, а облік трудової діяльності працівника буде проводитися в електронній формі. Відповідне рішення Кабмін прийняв на засіданні в середу, 3 червня.

Зазначимо, у вівторок, 2 червня, Пенсійний фонд України розпочав фінансування пенсій на червень. На пенсійні виплати спрямовано 594,8 мільйони гривень. Виплата буде проведена в призначену кожному пенсіонеру дату в установленому порядку.

Читайте також:  Українців знову закриють по домівках на карантин? Розкрито плани Кабміну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.