facebook

Випала з вікна з дитиною, поки чоловік спав: ексклюзивні деталі загибелі юристки в Харкові

У Харкові з вікна 19 поверху висотки випала 42-річна жінка з маленькою дитиною. Загиблою виявилася юристка й викладачка Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Яна Н. Знайомі й колеги не можуть пояснити причини її вчинку.

Детальніше про трагедію читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Останнім часом були проблеми зі здоров’ям


Мешканці будинку по вулиці Культури, де жила Яна, не можуть отямитися від шоку. “Нормальна сім’я, жінка завжди привітна. Останнім часом Яна гуляла у дворі з візочком, її дитині ще не було й року. Нічого незвичайного не помічалося, та й сусіди кажуть, що сім’я спокійна, скандалів не було. Ми не можемо зрозуміти, що сталося”, – розповіла одна з мешканок цього будинку.

Багато друзів навіть не знали, що трагедія сталася саме з нею. “Це вона?! Навіть подумати не могла! Гарна, спокійна, скромна, була дуже хорошою фахівчинею з цивільного права”, – зазначила одна зі знайомих.

Також колишня однокурсниця загиблої додала, що в останні роки в Яни були проблеми зі здоров’ям. “Я не вдавалася в подробиці, що саме в неї було. Можливо, колеги з кафедри знають”, – повідомила жінка.

Була науковцем і авторкою книг
Яна працювала на кафедрі цивільного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. Раніше сама закінчила цей виш, захистила кандидатську в аспірантурі, є співавторкою підручника “Сімейне право”.

На одному зі студентських форумів учні загиблої добре відгукуються про неї як про викладачку. “Закінчила академію кілька років тому, а сімейне право пам’ятаю досі, спасибі вам”, – написала одна з колишніх студенток.

Інші відзначають, що Яна Н. із тих викладачів, які розуміють студентів. Вона могла залік поставити тільки за відвідування лекцій, а автомат – за те, що хоча б трохи старався.

Читайте також:  Українцям у Польщі будуть вручати повістки?

“Яна Володимирівна була дуже красивою і ефектною жінкою, багато хто на неї навіть заглядався. Так, вона лояльно ставилася до студентів, у неї завжди можна було відпрацювати пропуски, і двійки вона рідко ставила”, – згадує колишня студентка Ірина.

Одна з викладачок цього вишу розповіла, що Яна двічі була заміжня. “Уперше вона вийшла заміж і народила сина. Не так давно знову вийшла заміж і вдруге стала мамою. Дійсно дуже старанно вчилася у виші, брала участь у роботі гуртка. Писала дисертацію під керівництвом Жилінкової, яка говорила, що Яна дуже сумлінна аспірантка. Вона опрацювала багато літератури для написання дисертації, іноземні статті перекладала сама. І після захисту залишилася працювати на кафедрі”, – розповіла викладачка.

“Була дуже скромною, приємною, інтелігентною дівчиною. І весь час займалася своєю сім’єю. Це жахлива трагедія, навіть не уявляю, як усе це переживе її мама”, – написала нам її знайома викладачка.

Мама Яни працює юридичним консультантом в одному з комунальних підприємств.

У сімейній юридичній компанії, де Яна вважалася юристом, нам сказали, що вона в них не працювала. “Ми її залучали для консультацій, тому що вона була хорошою фахівчинею в області сімейного права й наукового. Але я її вже років вісім не бачив”, – сказав нам глава фірми Василь Масюка.

Записки не залишила
У поліції кажуть, що жінка передсмертної записки не залишила.

“Відомо, що 53-річний чоловік цього ранку перебував удома, він дізнався про те, що трапилося, тільки від поліцейських, які піднялися до його квартири. Каже, що в цей час спав. Що стосується старшої дитини, то в нас немає даних про неї”, – сказала речниця поліції Харківської області Олена Баранникова.

Читайте також:  KALUSH продовжують бити рекорди Євробачення: українцям прогнозують тільки перемогу

Відкрито провадження за статтею “Умисне вбивство” з позначкою “самогубство”, слідчі перевіряють телефон і останні контакти загиблої жінки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.