facebook

Мар’їнку знову масовано обстрілювали, був бій

За ніч у зоні АТО військові зафіксували 55 обстрілів, з них 10 в Мар’їнці. Сепаратисти заявляють, що атакували військові.

1641649




За минулу добу сепаратисти 90 разів порушили умови припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції, повідомляє прес-центр АТО.

Як наголошується в повідомленні, уздовж всієї лінії розмежування сторін незаконні озброєні формування обстрілювали позиції українських військових з РСЗВ “Град”, артилерії, бойових машин, стрілецької зброї та гранатометів.

Під вечір сепаратисти активізувалися, обстрілявши за ніч 55 разів українських військових і будинки мирних жителів, зазначають військові.

“З 152-мм гаубиць НЗФ били по Широкій Балці, недалеко Артемівська, і Широкиному, а в районі Маріуполя з 120-мм мінометів по Чермалику. Піски, опитне, Красногорівку і Мар’їнку противник методично обстрілював зі стрілецької зброї і мінометів 82-мм калібру. Після півночі бойовики обстріляли Золоте і Сокільники, що на Луганщині”, – йдеться в повідомленні.

Прес-центр АТО наголошує, що найбільш активно НЗФ обстрілювали позиції українських військових в Мар’їнці, здійснивши щонайменше десять обстрілів з 120-мм мінометів, бойових машин піхоти, гранатометів і стрілецької зброї.

“Під щільним вогневим прикриттям “ДНР” окупантів двічі спробували вибити наших воїнів з позицій. Однак раз такі спроби обернулися для бойовиків втратами і вони відступили”, – наголошує прес-центр АТО.

Сепаратисти повідомляють, що вночі військові завдали потужні удари по Донецьку.

“Під сильний мінометний вогонь потрапили Київський і Куйбишевський райони міста – сел. Щегловка, Жовтневе, район Путилівського гаю. За попередніми даними, є загиблі і поранені, зруйновано близько десятка будинків і будов на проспектах Кремлівський і Партизанський, вулицях Шафранній, Сакко і Ванцетті, приватний сектор біля шахти Засядька. Після обстрілу в деяких місцях спалахували пожежі, у постраждалих районах відсутні електро- і газопостачання”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Обстріли Новотошківки: біля шахти загинула жінка

Також повідомляється, що стрілецькі бої велися в селищах Спартак і Жабуньки.

У свою чергу, сепаратисти повідомляють про атаки біля Мар’їнки з боку військових.

“Схожа ситуація склалася і на лінії протистояння Мар’їнка – Старомихайлівка-Красногорівка, де окопи сторін іноді перебувають всього за 200-300 метрів один від одного. Інтенсивний швидкоплинний бій, спровокований ЗСУ, вівся з використанням спочатку стрілецької зброї, потім мінометів і САУ. За наявними даними, контрбатарейна стрілянина і удар у відповідь армії ДНР були успішними, і атака українських загарбників на цьому напрямку вкотре провалилася”, – йдеться у зведенні.

Зазначимо, бої в Мар’їнці тривають вже кілька ночей поспіль. Іноді вони також тривають удень.

Шукайте деталі в групі Facebook