facebook

У США затвердили законопроект, що включає постачання зброї Україні

Законопроект схвалений обома палатами Конгресу, після узгодження законодавців буде відправлений на підпис Обамі.

1641656




Верхня палата Конгресу США більшістю голосів затвердила законопроект про фінансування бюджету країни на оборону, який дозволяє, в тому числі, надати Україні летальну зброю, повідомляє Укрінформ.

Проект закону, який передбачає виділення на потреби оборонної політики США в цілому $612 млрд, підтримав 71 сенатор, проти висловилися 25.

Законопроект містить поправки щодо України, запропоновані сенатором Робом Портманом. Зокрема, одна зі змін стосується розділу, “який визначає фінансування в розмірі $300 млн на військову допомогу Україні”. Так, міністр оборони США наділяється повноваженнями забезпечити Україну “критично важливими можливостями” для того, щоб українці могли захистити себе від російської агресії. В тому числі, йдеться про надання в реальному часі розвідданих, поставки контр-артилерійських радарів, летальної оборонної зброї, безпілотних літальних апаратів, систем захищеного зв’язку, а також проведення навчань.

Ще дві поправки, запропоновані Портманом, вказували на необхідність аналізу наслідків конфлікту в Україні для військових США і НАТО, а також зобов’язували Державний департамент США кожні три місяці представляти в Конгрес список всіх заявок на отримання експортних ліцензій для придбання військового обладнання і допомоги Україні.

Подібний документ вже пройшов голосування в нижній палаті Конгресу, і тепер два законопроекти повинні бути узгоджені законодавцями для подальшого його подання на підпис президента США.

Як повідомляв Кореспондент.net, 8 червня в Білому домі заявили, що США не мають наміру поставляти наступальні види озброєння в Україну, оскільки це не сприятиме мирному вирішенню конфлікту на сході країни.

Нагадаємо, 4 червня президент Петро Порошенко заявив, що Україна уклала угоди на постачання зброї, в тому числі летальної, з одинадцятьма державами.

Читайте також:  Рiдні дoньки вигнали мaму з дому, якa пoстійно пpисилала грoші з Ітaлії...

Шукайте деталі в групі Facebook