facebook

Медведчук задекларував частку в каналах “1+1” і “2+2” – ЗМІ

Глава політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук вказав у своїй декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує в структурі власності ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”.

Як передає “Радіо Свобода”, про це повідомили журналісти програми “Схеми: корупція в деталях”.

Так, його дружина, відома раніше в Україні телеведуча Оксана Марченко, є кінцевим бенефіціарним власником компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів.

Ця фірма через ланцюжок інших володіє 24,66% в ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”. Також повідомляється, що компанію контролює бізнесмен Ігор Суркіс, але “Схеми” не знайшли даних про причетність до неї Медведчука. Іншим співвласником “1+1” є бізнесмен Ігор Коломойський.



Так само кіпрська фірма, задекларована Медведчуком, фігурує в структурі власності іншого телеканалу групи, “2+2” (ТОВ “Гравіс-Кіно”).

Вона через низку компаній контролює тут частку розміром 24,51%. Як і у випадку з “1+1”, на офіційному сайті телеканалу “2+2” зазначено, що компанію Bolvik Ventures LTD контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але знову немає даних про причетність до неї Медведчука.

Пізніше з’явилася реакція медіагрупи. На “плюсах” заявили, що інформація про належність до структури власності телеканалу Марченко для них є новою, передає “Інтерфакс-Україна”.

“В останні дні в медіапросторі поширюється інформація про те, що кілька юридичних осіб, які є в структурі власності телеканалу “1+1”, належать Оксані Марченко. Автори ресурсів посилаються на дані, зазначені в декларації Віктора Медведчука, яку нардеп недавно оприлюднив. Для “1+1 медіа” ця інформація є новою. Зараз юристи медіагрупи направили відповідні запити до компаній, які входять у структуру власності телеканалу”, – йдеться у заяві.

Відзначається, що офіційний коментар “1+1 медіа” з’явиться після перевірки інформації.

Читайте також:  Іранські килими, сотні ікон та унікальні першодруки: Медведчук показав свою декларацію про доходи

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.