facebook

Вже не депутат: Вакарчук покинув Верховну Раду, перші деталі та відео

Лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук 11 червня заявив про складання свого депутатського мандату.

Про це він повідомив під час брифінгу.

Так, Вакарчук побідкався, що багато хто не може йому пробачити створення партії “Голос”.




“Це рішення не означає те, що я припиняю свою політичну діяльність”,
– сказав Вакарчук.

Вакарчук підсумував, що вважає свою місію частково виконаною, а фракцію “Голос” очікує багато важливих подій.

“Наступний мій етап – зробити так, щоб молоді люди стали справжніми лідерами майбутнього. У планах великий освітній проект. Я зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата України. Але це рішення не означає, що я припиняю свою політичну діяльність або припиняю діяльність в парті “Голос “, – заявив він.

За словами джерел LB.ua, рішення про відхід було обумовлено збігом низки факторів. Зокрема, в партії був конфлікт навколо відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вакарчук відмовився підписувати проект постанови за відставку міністра. Але депутати називали це “робочим дискусіями”. Сам Вакарчук в цей час перебував у Львові, з матір’ю.

Крім того, після обрання Кіри Рудик головою партії “Голос”, Вакарчук, за словами депутатом, практично повністю відсторонився від участі в парламентській і партійного життя. “Він всіляко підкреслював, що є звичайним членом команди і це – новація. Але, як ми бачимо, у такого підходу є і негативні наслідки”.

У партії також пов’язують рішення Вакарчука з наближенням місцевих виборів: “частина наших вважають, що” Голосу “необхідно більш жорстке позиціонування і позиція Слави цьому перешкоджають”.

Читайте також:  Саакашвілі: Бідність українців суперечить законам природи

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.