facebook

Кадиров: Заарештований за вбивство Нємцова Дадаєв не міг зробити й кроку проти Росії

Глава Чечні також назвав “хоробрим воїном” Беслана Шаванова, загиблого напередодні при спробі затримання його за підозрою в причетності до вбивства Нємцова.

kadirof9


Глава Чечні Рамзан Кадиров впевнений, що колишній заступник командира батальйону полку МВС “Север” Заур Дадаєв, обвинувачений у вбивстві Бориса Нємцова, є справжнім патріотом і “не міг зробити й кроку проти Росії”.

“Я знав Заура, як справжнього патріота Росії. Він з перших же днів створення полку, що входить до складу 46-го ОБРОН ВВ МВС РФ, служив у ньому. Мав звання “лейтенант”. Обіймав посаду заст. командира батальйону. Заур був одним із найбезстрашніших і мужніх військовослужбовців полку. Він особливо відзначився в бою поблизу Беноя, коли проводилася спецоперація проти великої банди терористів. Нагороджений орденом Мужності, медалями “За відвагу”, “За заслуги перед ЧР” та Листом подяки Глави ЧР та ін. Я твердо переконаний, що він щиро відданий Росії, був готовий віддати за Батьківщину життя”, – написав Кадиров в своєму Instagram.

Глава Чечні заявив, що йому незрозумілі справжні причини і мотиви звільнення Заура з лав ВВ МВС Росії. Він також зазначив, що Дадаєв був вражений діями французького тижневика Charlie Hebdo.

“Всі, хто знає Заура, стверджують, що він є глибоко віруючою людиною, а також, що він, як і всі мусульмани, був вражений діями Шарлі і коментарями в підтримку друкування карикатур. Я доручив секретарю Радбезу ЧР Вахиту Усмаєву провести ретельне розслідування обставин звільнення Заура, вивчити його поведінку, настрій перед звільненням зі служби. У будь-якому випадку, якщо суд підтвердить провину Дадаєва, то, убивши людину, він скоїв тяжкий злочин. Але хочу знову відмітити, що він не міг зробити й кроку проти Росії, заради якої багато років ризикував власним життям”, – зазначив Кадиров.

Читайте також:  Новорічна Одеса: люди купаються і засмагають

За словами глави Чечні, “таким же хоробрим воїном був і Беслан Шаванов, який загинув напередодні при спробі затримання“.

“Ми віримо, що буде проведено ретельне розслідування, яке покаже, чи дійсно винен Дадаєв і, що насправді послужило причиною його вчинку”, – сказав Кадиров.

Раніше сьогодні Басманний суд Москви взяв під варту заступника командира батальйону “Север” МВС Чечні Заура Дадаєва, обвинуваченого в причетності до вбивства Бориса Нємцова. За словами судді, її рішення базувалося на зізнавальних показаннях, в яких Дадаєв зізнався в причетності до вбивства російського опозиціонера.

Крім Дадаєва заарештовані були обвинувачені за тими ж статтями Шагід Губашев, Анзор Губашев, Тамерлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв.

Крім того, один з підозрюваних Беслан Шаванов при затриманні підірвався на гранаті.

Шукайте деталі в групі Facebook